Kad vēlos garšīgas kotletes, bet man ir slinkums stāvēt pie plīts, es tās pagatavoju ar šo metodi

 

Daudzi no mums dievina maigas un sulīgas kotletes, taču klasiskā cepšana uz pannas bieži asociējas ar eļļas šļakatām un garām stundām virtuvē. Bet vai zinājāt, ka izcilu rezultātu var panākt daudz vienkāršāk?

Šī recepte ir īsts atradums tiem, kuri vēlas baudīt mājas ēdienu, netērējot tam visu vakaru. Galvenais panākumu noslēpums slēpjas īpašā sastāvdaļu proporcijā un termiskajā apstrādē cepeškrāsnī, kas ļauj gaļai saglabāt visu tās dabīgo mitrumu. Sagatavojieties, jo rezultāts pārsteigs pat lielākos kārumniekus!

 

Soli pa solim: Sagatavošanas darbi

Sāciet ar maizes sagatavošanu. Trīs baltmaizes šķēles ielieciet bļodiņā un pārlejiet ar ūdeni vai pienu, ļaujot tām kārtīgi uzbriest un kļūt mīkstām.

Kamēr maize mirkst, ķerieties pie dārzeņiem. Divus kartupeļus nomizojiet un sarīvējiet uz pašas smalkākās rīves. Kartupeļu masa kotletēm piešķirs papildu vieglumu un neļaus tām kļūt cietām.

Lai garša būtu viendabīga un aromātiska, sīpolu un ķiploka daiviņas vislabāk sasmalcināt ar blendera palīdzību līdz biezputras konsistencei. Tas palīdzēs izvairīties no lielākiem sīpola gabaliņiem gatavajās kotletēs.

Maltās gaļas masas izveide

Lielā bļodā lieciet puskilogramu maltās gaļas. Pievienojiet sagatavoto sīpolu un ķiploku masu, kā arī sarīvētos kartupeļus. Maizi kārtīgi nospiediet, lai atbrīvotos no liekā šķidruma, un ar rokām iemaisiet gaļā.

Lasi vēl:  “Viņi atkal neko neatnesa. Ne konfekti vai puķes, bet es tik daudz izdarīju” sūrojās māte

Pievienojiet garšvielas un kārtīgi samaisiet. Svarīga nianse: pievienojiet vienu vai divas ēdamkarotes skāba krējuma. Tieši krējums padara kotlešu struktūru īpaši maigu un neļauj tām izžūt cepšanas laikā.

VIDEO:

Cepšanas process cepeškrāsnī

Sagatavojiet cepamo paplāti, to bagātīgi izsmērējot ar augu eļļu.

Veidojiet glītas, vienāda izmēra kotletes (aptuveni 80-90 gramus smagas) un kārtojiet tās uz paplātes, atstājot nelielas atstarpes. No šī sastāvdaļu daudzuma vajadzētu sanākt apmēram 11 gabaliem. Lieciet tās līdz 200 grādiem uzkarsētā krāsnī un cepiet pirmās 15 minūtes. Pēc tam izņemiet paplāti un katru kotleti bagātīgi apsmērējiet ar sviestu – tas piešķirs zeltainu garoziņu un bagātīgu garšu.

Ievietojiet atpakaļ krāsnī uz vēl 15 minūtēm. Gatavošanas beigās vēlreiz varat apslacīt kotletes ar izkusušo sviestu, kas sakrājies uz paplātes.

Lasi vēl: Psiholoģiskais tests: Nosakiet savu attiecību tipu pēc miega pozas

Nepieciešamie produkti

Kotlešu masai:

500 g maltās gaļas (pēc izvēles);

2 vidēji kartupeļi;

1 sīpols;

2–3 ķiploka daiviņas;

3 baltmaizes šķēles;

1–2 ēdamkarotes skāba krējuma;

50 g sviesta (apsmērēšanai);

½ tējkarote sāls un melnie pipari pēc garšas.

 

Piedevām (aromātiskajiem rīsiem):

200 g rīsu;

20–50 g sviesta;

400 ml ūdens;

Sāls, pipari un kurkuma (skaistai krāsai).

Noslēgums un ieteikumi

Šī gatavošanas metode ir īsts glābiņš ikvienam, kurš novērtē savu laiku. Kotletes sanāk neticami sulīgas, pēc garšas un tekstūras neatpaliekot no tradicionāli ceptajām, bet process ir daudz tīrāks un veselīgāks. Šī recepte noteikti kļūs par vienu no jūsu favorītiem! Ja vēlaties daudzveidību, droši pievienojiet maltai gaļai sakapātus zaļumus vai rīvētu sieru – katru reizi iegūsiet jaunu un interesantu garšu.